zaterdag 3 augustus 2024

AND THE BAND PLAYED ON

 Ik vind af en toe hele goede films op YouTube. Gratis. Uit de jaren 80 en 90.

And The Band Plays On gaat over de uitbraak van AIDS begin jaren 80. Homosexuele mannen krijgen, wat men noemt, gay cancer. De film volgt de onderzoekers die proberen te ontraadselen waar de ziekte vandaan komt en hoe hij ontstaan is.



 Het is de tijd van Reagan die bezuinigt op de gezondheidszorg. Alleen het budget van defensie gaat omhoog.

De film werd pas in 1993 gemaakt en toen was men nog huiverig om hem op televisie te tonen. Uiteraard komen de Amerikaanse christenen ook voorbij met hun straf van God. Heb uw naasten lief.

De cast is fantastisch: Alan Alda, Richard Grere, Matthew Modine, Lily Tomlin, Ian McKellen, Steve Martin, Angelina Houston om er maar een paar te noemen. En nog wel 20 andere bekende acteurs. Phil Collins speelt de eigenaar van een badhuis waar een epidemie uitbreekt. 



Er vond, zoals wij weten, een kaalslag plaats onder gay men. Mensen verloren 20 vrienden van in de 30. Een duivelse ziekte, zou je kunnen zeggen. Ik heb begrepen dat er nu mee te leven valt. Men kan voorkomen dat Hiv-positief geen doodvonnis betekent.

Niet alleen homosexuele mannen werden het slachtoffer. Ook mannen en vrouwen in Afrika. Baby's die sterven aan AIDS. Die foto's zijn zo gruwelijk om hier te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

INSTITUTE FOR THE VERY, VERY NERVOUS

Als je naar de dierenwereld kijkt, zie je dat er in een groep een bepaalde hierarchy heerst waarin de leider de rol heeft de vrede en harmon...